Blagoslovljeno nepoznato groblje u fratarskoj ogradi

Danas, 23. kolovoza, u fratarskoj ogradi na Kočerinu blagoslovljeno je „groblje“ sa zemnim ostatcima nepoznatih osoba. Naime, ta grobna mjesta po izgledau ukopa podsjećaju na Ilirsko razdoblje (razdoblje prije Krista!). No, rad na točnom utvrđivanju razdoblja nastanka grobova tek treba utvrditi. Grobovi su obzidani kamenom, a ukopani poklopljeni kamenim pločama. Skrleti, tijela ukopanih, po viđenom, uredno su složena pa se pretpostavlja de je bio redoviti ukop. Grobna mjesta su na uvidu imali članovi Povjerenstva za obilježavanje  i uređivanje grobišta Široki Brijeg kao i predstavnici Ministarstva kulture, obrazovanja i športa Županije Zapadnohercegovačke.
Nakon što su dva grobna mjesta otvorena bio je vidljivo da se radi o više grobnih mjesta ukopanih po principu kamene gomile ili grudine.
Stoga, u prisutnosti kočerinskih fratara i časnih sestara, te članova Povjerenstva, groblje je blagoslovljeno. Nadati je se da će nadležne institucije to mjesto dolično obilježiti i očuvati. Pokoj vječni daruj im Gospodine!

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje