Krizmana 71 osoba, 39 mladića i 32 djevojke

U Župi Kočerin u nedjelju 12. srpnja je bila Krizma. Ove godine je za Krizmu je bila 71 osoba, 39 mladića i 32 djevojke. Budući da je u posljednji trenutak dolazak otkazao mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, misno slavlje i podjelu Krizme je imao don Željko Majić, generalni vikar biskupije. Don Željku su u ime krizmanika dobrodošlicu uputili Josip Galić i Marta Sabljić, krizmanici. Naime, varaždinski biskup mons. Bože Radoš je otkazao dolazak u Tomislavgrad gdje je trebao predvoditi proslavu sv. Nikole Tavelića pa je zbog toga naš biskup morao pripomoći i otići predvoditi to slavlje i „spašavati“ situaciju.

Malo smo ostali začuđeni što je varaždinski biskup otkazao dolazak u BiH premda su granice otvorene i epidemiološke okolnosti to dopuštaju. Župnik fra Mario Knezović je naglasio da bi, kako kaže sv. Pavao u Poslanici Timoteju, trebalo znati da nam je Boga dao duha snage, ljubavi i razbora, a ne duha bojažljivosti. Biskup mora biti ordinarij a ne nekakvi epidemiološki stožeri!

Inače, generalni vikar je u vrlo lijepoj propovijedi govorio o „četvrtom zrnu“ – onom zrnu koje mora donositi život i plodove Crkvi i društvu. Na Misi je pjevala kočerinska Frama. Za ovu prigodu je bila crkva posebno ukrašena velikim simbolima ognjenih jezika i golubicom koji su simboli Duha Svetoga. To su postavili s. Abela Banožić, fra Velimir Mandić i Josip Ćuk. Nakon misnoga slavlja bila je zajednička fotografija i čestitanje krizmanicima koji su po svemu viđenom kroz cijelu godinu pokazali lijepo znanje i ponašanje.

FOTOGRAFIJE VIDITE OVDJE

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje