Održan godišnji kapitul OFS-a Hercegovine

d 2. do 4. ožujka 2018. održan je godišnji kapitul hercegovačkog područnog bratstva OFS-a, u Međugorju u Kući mira. Na kapitulu su sudjelovali članovi područnog vijeća, ministri i delegati iz 14 mjesnih bratstava koja su kanonski oblikovana, predstavnici iz 3 bratstva koja su u procesu osnivanja te predstavnici područnog vijeća Frame. Ukupno, 40 sudionika.

Kapitul je započeo misom u crkvi svetog Jakova i pobožnosti Puta križa. Nakon otvaranja kapitula i predstavljanja sudionika, područni duhovni asistent OFS-a i Frame fra Antonio Šakota imao je duhovni nagovor na temu „Getsemani kao slika duhovnog života“. Svatko od nas ima svoj getsemani a to je mjesto intime s Gospodinom. Ništa se u životu ne može riješiti ako stvarno ne zaoremo, duboko treba zaorati, sići u dubinu sebe. Potom smo imali klanjanje u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Subota je bila u radnom okruženju, ujutro smo nakon molitve i doručka započeli sa izvješćima mjesnih ministara a potom izvješće područnih vijećnika i rasprava o izvješćima.

Nakon slobodnog vremena bio je rad po grupama i plenum. Uvod u rad po grupama imala je područna doministra Marijana Barbarić koja nam je u svome izlaganju još jednom posvijestila ulogu vijećnika u bratstvu, da si prvo vijećnik pa tek onda služba na koju si izabran. Odlike svakog vijećnika su: iskrenost, odgovornost, aktivnost u bratstvu, rad na sebi i molitva.

U 18 sati smo sudjelovali na misi u crkvi svetog Jakova a navečer je bilo predviđeno za odlazak na brdo ukazanja, ali zbog kišnog vremena smo bili spriječeni i gledali smo film „Lav“.

U nedjelju je bio završni dan kada smo imali izbor 2 delegata za Nacionlani kapitul, planiranje aktivnosti za slijedeće razdoblje i osvrt na kapitul. Kapitul smo završili svetom misom u kapelici koju je predvodio fra Antonio

Josipa Marušić, OFS Kočerin
               

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje