Održana korizmena duhovna obnova za članove OFS-a u Hercegovini

U subotu, 17. veljače 2018., u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, održala se korizmena duhovna obnova za članove Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Hercegovini, na kojoj se okupilo oko 350 svjetovnih franjevaca.

Nakon Zaziva Duha Svetoga te pozdrava područnog duhovnog asistenta fra Antonia Šakote, gvardijana samostana u Mostaru fra Danka Perutine i područne ministre Mirele Barbarić uslijedio je duhovni nagovor fra Mire Šege. Fra Miro je govorio o korizmi kao iskustvu susreta u tišini. Naglasio je koliko je važno ali istodobno i teško povremeno ostati u tišini, ne govoriti nego slušati kako nam Bog progovara kroz tišinu. Osvrnuo se i na sudjelovanje u misi, važnost priprave za misu, dolaska na vrijeme u crkvu ali i koliko je potrebno nakon mise ostati koju minutu u crkvi, zastati u tišini, da u nama odjekne ono što smo čuli i doživjeli tijekom mise.

Nakon nagovora uslijedila je molitva krunice te sveta misa koju je predvodio područni duhovni asistent fra Antonio a propovijedao je duhovni asistent bratstva Mostar fra Bože Milić. U koncelebraciji su bili fra Dane Karačić i fra Hrvoje Miletić, dok su ostali duhovni asistenti bili na raspolaganju za sakrament ispovijedi. Duhovna obnova završena je Klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Pjevanje tijekom krunice, mise i klanjanja animirali su članovi glazbene sekcije Frame Mostar. Krunicu te čitanja na misi predmolili su i čitali ministri ili predstavnici mjesnih bratstava.

Kao i uvijek, nakon duhovne okrijepe bratsko zajedništvo nastavilo se u prostorijama samostana gdje su članovi bratstva OFS-a Mostar pripremili okrjepu za tijelo.

Josipa Vukoja, Kočerin, područna tajnica 

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje