Prvi i trajni zavjeti u bratstvu Trećeg reda Kočerin

Franjevačka obitelj 3. listopada obilježava preminuće svetoga Franje, te se tako priprema za proslavu svetkovine svetoga Franje. U župi Kočerin je uz obred preminuća, u zajedništvu fratara, časnih sestara, trećara i framaša te cijele župne zajednice, proslavljeno i slavlje prvih i trajnih zavjeta u Franjevačkom svjetovnom redu.
Obred je započet procesijom sa svijećama u kojoj su sudjelovali framaši i svjetovni franjevci, a zatim smo imali obred preminuća koji nas je kroz poticajne tekstove potaknuo na promišljanje o svetom Franji, njegovu životu i svetoj smrti.
Svetu misu predslavio je područni duhovni asistent FSR-a fra Ivan Landeka ml., a u koncelebraciji su bili župnik fra Mario Knezović i mjesni duhovni asistent fra Velimir Mandić. Misno slavlje pjevanjem su animirali framaši.
Nakon propovijedi 4 sestre su s radošću zavjetovale živjeti Evanđelje sljedeći primjer svetoga Franje, a po Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda. Dvije sestre, Dijana Radoš i Ivana Mikulić, zavjetovale su se na godinu dana, a dvije sestre, Josipa Ćuk i Marija Ćuk, dale su trajne zavjete, dakle kroz sve vrijeme svoga života. Zavjete su primili ministra Ana Banožić i duhovni asistent fra Velimir, a svjedoci su bile sestre Katarina Kvesić i Josipa Marušić.
Nakon svete mise, kao franjevačka obitelj, svi smo se okupili u župnoj dvorani na tjelesnu okrjepu i druženje.

Piše: Josipa Vukoja

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje