STEPINČEVO U PODVRANIĆU. PRVI PUT UZ MOĆI BLAŽENIKA

Velebno je bilo duhovno slavlje bl. Alojzija Stepinca u Podvraniću u župi Kočerin u nedjelju 4. veljače. Sve je započelo procesijom u kojoj su nošene moći blaženika i pjevale litanije bl. Alojzija. Naime, zagrebačka nadbiskupija je udijelila moći blaženika, dio iz kosti blaženika, o čemu je javno pročitana odluka. Pred kipom bl. Alozjija molitvu za njegovo proglašenje svetim uputio je fra Svetozar Kraljević, rodom iz Podvranića.

Svetu misu je predslavio fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevače provincije. U dirljivoj propovjedi o blaženiku uključio je i druge žrtve našeg naroda u tom dobu.

Pjevanje su animirali kočerinski framaši pod vodstvom Marte Sabljić. Božju riječ. Su čitali David Udovičić, Marija Udovičić i Matej Sesar. Evanđelje je iznio fra Velimir Mandić. Na kraju misnoga slavlja župnik fra Mario Knezović je uputio riječi zahvale, te sve okupljene pozvao na rucak koji je bio priređen na školskome igralištu. Vjernici su nakon mise osobno častili blaženikove moći i izgovarali svoje molitve i zavjete, te bili dionici skupne fotografije.

FOTOGRAFIJE KLIKNITE OVDJE

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje