Župnik održao trodnevni duhovni seminar

Tisuće vjernika iz različitih župa kroz protekla tri dana, do 12. do 14. ožujka, bili su sudionici duhovnoga seminara koji je održan u župnoj crkvi na Kočerinu. Pod naslovom „Ako se ne obratite svi ćete propasti“ seminar je vodi dr. fra Mario Knezović, kočerinski župnik. Prve večeri voditelj je govorio o „bolestima“ suvremenoga čovjeka na temelju smjernica pape Franje. Među te poteškoće čovjeka dotaknute su: duhovna okamenjenost, martizam-preuzetost, duhovni alzheimer, narcisoidnost, suparništvo, umišljenost, egzistencijalna shizofrenija, obožavanje nadređenih, konzumerizam, pripadnost skupinama u zatvorenim krugovima, nestanak radosti i osjećaja za druge.

Drugoga dana fra Mario je govorio o odnosu prema grijehu, osobito ističući pet vapijućih grijeha u nebo: Krv Abelova; sodomski grijeh; jauk potlačenog naroda u Egiptu; jauk stranca, udovice i sirote; nepravda prema zaposlenom radniku. Seksualna i moralna izopačenost je uznapredovala. Svijet se nalazi u poziciji Sodome i Gomore koji su živjeli spolnu razuzdanost i prešućivali su glas proroka za obraćenjem. Posljedica takvoga činjenja i moralnoga kaosa bijaše kazna i uništenje tih gradova koji su postali neplodni i bez mogućnosti života, rekao je fra Mario.

Trećega dana voditelj je istaknuo uzore koji nisu „razvikani“ na javnoj sceni, a žive dubokim pokorničkim životom i svjedoče vjeru. Mnogi među njima su mladi koji se pretvaraju u apostole novovjekoga navještaja i vjerskoga aktivizma. Duhovni seminar je zaključen klanjanjem Isusu u Presvetome Oltarskome Sakramentu. Seminar su pjevanjem pratili Frama s Kočerina i Leon Lasić iz Mostara.

Raspored Svetih misa

Svete mise su savko jutro, radnim danima, u 7 sati. Uz tu misu su misne nakane za pokojne.

Kad je blagdan u radne dane misa je u 8 sati.

Nedjeljne svete mise su:

  • Kočerin 8 i 11 sati.
  • Ljubotići u 10 sati.
  • Crne Lokve u 11,30.
  • Rujan 9,30.
  • Podvranić 9,30 (prve nedjelje u mjesecu)

Prve nedjelje u mjesecu je misa u Podvraniću u 9,30 i tada ne budu mise na Rujnu i Crnim Lokvama.

Biblija

Katekizam

Misna čitanja

Vjersko znanje